Spar på energien

Energipriserne stiger og stiger og det betyder at der bliver behov for at spare på energien i mange dansk hjem. Heldigvis er der mange måder at spare på energien, både el og varme, og det er alt lige fra simple beklædningsgenstande til større renoveringer af hjemmet der kan hjælpe dig med at spare på energien.

Der er forskel på hvordan du spare på elenergi og varmeenergi, så derfor har vi lavet en side om hvordan du spare på elregningen og en anden om hvordan du spare på varmeregningen.

Spar på strømmen

Spar på varmen

Energibesparelser i hjemmet

Vi samler alverdens tips og tricks til at spare på energien i hjemmet. Det kan være alt fra at gå med uldsokker til at få lavet et isoleringstjek og udskiftet døre og vinduer, men energistyrelsen har også lavet en omfattende hjemmeside til hvordan du spare på energien.

Sparenergi.dk kan du finde gode råd til hvordan du spare på både el og varme, og det er en side der hjælper både erhverv og private med at spare på energien. Energistyrelsen vejleder mere direkte til energibesparelse på energikilder og boligen, hvorimod vi her på Spareråd giver anbefalinger til produkter og adfærd der kan spare dig for energiforbrug.

Hvad er energiforbrug?

Den energi vi forbruger i de danske hjem er udover kroppens energi, varme og elektricitet. Varme og elektricitet kan komme fra mange forskellige energikilder og nogle energikilder kan skabe både elektricitet og varme.

Hvorfor er det så vigtigt at vide? Får at forstå hvorfor energiprisen stiger og hvordan vi kan spare på den, er det vigtigt at vide hvilke energikilder elektricitet og varme kommer fra.

Spar på energien sang