Gratis strøm – Kan man få gratis el?

Energipriserne er højere end de har været i lang lang tid og det påvirker mange danskere, men ind imellem er det stadig muligt at få helt gratis strøm. Det betyder at selve strømmen koster 0 kr. men du skal stadig betale for afgifter og transport hvilket svare til ca. 1,5 kr. pr. kwh.

Du kan altså få helt gratis strøm, men skal dog stadig betale de faste afgifter og for transporten.

Hvornår er der gratis strøm?

Når der er gratis strøm er det ofte på de tidspunkter hvor der bruges mindst strøm i private hjem. I Danmark er gratis el også i høj grad afhængig af energikilden, da det ofte skyldes høj el-produktion fra vindenergi når vi har mulighed for at få gratis strøm.

Betingelser for gratis strøm:

  • Meget vind
  • Det rigtige tidspunkt

Med disse to betingelser kan du af og til få helt gratis strøm.

Tidspunkter med gratis strøm

Det giver sig selv at du må tjekke vejrudsigten for at forudsige dage med meget vind og derfor evt. billig el. gratis el. Men tidspunktet hvor den gratis strøm er tilgængelig for dig er som regel ens hver gang der er gratis strøm på markedet – det er nemlig enten om natten el. om dagen mellem 12-15.

Du vil ofte kunne se elprisen time for time i dit elselskabs app og dermed hvornår den er gratis eller har en meget lav pris. Herhjemme får vi energi fra Andel Energi (tidl. SEAS NVE) og i deres app kan jeg se elprisen time for time og på den måde se hvornår der er gratis strøm. Se f.eks. billedet herunder fra 5. oktober hvor jeg havde gratis strøm kl. 14.

Gratis el onsdag 5. oktober 2022 kl. 14:00

Gratis strøm om natten

Grunden til at du ofte vil have mulighed for at få gratis strøm om natten er fordi at det er her hvor efterspørgslen på strøm generelt er lavest, altså der er færrest der bruger strøm her. Det er som regel i timerne mellem midnat og kl. 3 at der er færrest der bruger strøm og derfor er den billig el. gratis i dette tidsrum.

Gratis el om natten torsdag 6. oktober 2022 kl. 02:00

Generelt er strømmen billigst om natten, men det også om natten afhænger elprisen i høj grad af hvor meget energi der produceres af vindmøller og andre typer vedvarende energikilder.

Skriv en kommentar