Madkonto – Lav en fælles forbrugskonto

En fælleskonto, enten som madkonto el. forbrugskonto, er en god idé hvis man gerne vil spare penge på mad, da det sætter et månedligt loft på ens madbudget, hvis man ikke overfører mere end man har budgetteret til mad hver måned.

Du kan nemt oprette en fælles madkonto eller bare en madkonto til dig selv. Det kan du højst sandsynligt gøre i din egen bank, men du kan også vælge en ny bank at oprette en madkonto i.

Har i hver jeres bank og et ønske om en fælleskonto, så kan i typisk nemt oprette den ene af jer som kunde i den andens bank. En alternativ løsning er også at vælge en ny fællesbank, hvor i bare har jeres madkonto. Til dette formål kan jeg selv anbefale Lunar Bank, hvor i gratis kan oprette en konto.

Hvad er en madkonto?

En madkonto er en separat konto i din bank, hvor du hver måned overfører hele dit månedlige madbudget til den konto. Du skal så også have et betalingkort eller flere tilknyttet denne konto, så du kan bruge det hver gang du handler mad ind.

Grunden til at mange har en madkonto, er for at holde et økonomisk overblik og ikke mindst for at holde sig til det budget man har hver måned. Det er så også en god idé at have et madbudget og en madkonto, hvis man ønsker at spare penge på mad, da man så er mere tilbøjelig til at holde sig til de nødvendige madindkøb.

Det er som regel gratis at oprette en ekstra konto, udover din NemKonto, i din bank. Hvis du også har eksempelvis en opsparingskonto og en budgetkonto, så kan det godt være at der er et gebyr for ekstra konti – det er forskelligt fra bank til bank.

Et betalingskort tilknyttet en ekstra konto vil ofte koste et årligt gebyr. Det gebyr er ca. 150-200 kr. – igen afhængig af hvilken bank du har og ikke mindst hvilken kundetype du har i din bank.

Madkonto med 2 kort

Hvis i er flere der skal have et betalingkort tilknytte jeres madkonto, så skal i begge være kunder i banken der hvor i har jeres madkonto.

Det er forskelligt fra bank til bank hvad muligheder er og hvad priserne er. Herunder kommer jeg med et eksempel på en billig madkonto med 2 kort i Lunar Bank. Jeg bruger selv Lunar, hvor jeg har min erhverskonto og en ekstra privat konto, som jeg lige nu bruger som opsparingskonto.

Sådan får du en madkonto med 2 kort i Lunar Bank

  1. Først skal i begge oprette en gratis konto hos Lunar – det kan i gøre her.
  2. Dernæst skal minimum en af jer opgradere jeres Lunar bruger til ‘Standard’-pakken til 29 kr./md. – det gør man, i app’en når man er oprettet.
  3. Den af her der nu er abonnent på ‘Standard’-pakken, kan invitere den anden til at blive en del af kontoen.
  4. I kan begge få et digitalt kort tilknyttet jeres konto, som i så kan tilføje til f.eks. ApplePay for at gøre betaling i alle supermarkeder muligt. Har man ‘Standard’-pakken kan man også bestille et fysisk betalingskort.

Nu er i kommet hurtigt igang med at en fælles madkonto, til en lav pris.

Gunden til jeg giver et eksempel med Lunar og anbefaler Lunar, er fordi det er super nemt at oprette sig som bruger i banken, og så er det udelukende en online bank der er meget moderne i deres tilgang til det at være en bank. Sidst men ikke mindst kan du oprette dig gratis og få ekstra fordele til en lav månedlig ydelse.

Skriv en kommentar